OVER DEGASTEN


Iedereen verdient de ruimte — time, mind & space — om te maken en spelen. Bij DEGASTEN bouw je aan je theater skills en ervaring. Je werkt vanuit onze studio’s in verschillende stadsdelen in Amsterdam samen met een mix van amateurs, professionals en sociaal-maatschappelijke organisaties. Maar kunt ons ook leren kennen bij schoolvoorstellingen- en workshops in de rest van het land.

Ben je tussen de 12 en 27? We zien je graag bij onze jaarlijkse auditiedag of open lessen in september. Hier kijken we of je past bij een van de maakgroepen. Sommige spelers stonden al eerder on stage, voor anderen is het de eerste keer. Daarom zoeken we per groep naar de juiste combinatie en dynamiek. Het werk dat je in een groep maakt speel je nog hetzelfde jaar in onder andere musea, theaters en festivals. Vervolgens stroom je door naar projecten waar je als maker je visie leert ontwikkelen en/ of zoeken we samen naar het juiste moment om een volgende stap maken naar onder andere een kunstacademies of werkervaring in de film of theaterwereld.

Alles dat we doen wordt als groep gemaakt met jongeren in de lead. Inclusie is de werkwijze, het zit sinds dag één in ons DNA. Je ziet en voelt het in de verhalen, het publiek en de creative community. In de idee fase ontwikkelen we samen we karakters, verhaallijnen, de set, kleding, muziek, promotie en meer. De ene keer laten we ons leiden door iemand die iets vaker heeft gedaan, de andere keer maken we ruimte voor wat een nieuweling vanuit de persoonlijke bronnen en onderzoek kan iets kan toevoegen. Workshops op maat door professionals die al langer theater maken zorgen er voor dat we vanuit de inhoud naar de juist vormen kunnen zoeken. Door deze manier van werken komen we tot volwaardige theatervoorstellingen- en ervaringen die vangen wat er op dit moment speelt voor jongere generaties.

Deelname aan DEGASTEN vraagt om een kleine bijdrage elk seizoen. Is dat geen optie voor je? Geen zorgen, we got you. We kunnen altijd samen kijken wat de mogelijkheden zijn. Steun je zelf graag een speler, ga naar de guestpass page en meld je aan. Met de guestspass krijg je o.a. tweejaarlijks de zine waarin je meer ontdekt over samenwerkingen, krijg je voorrang op de merchandise en voorstellingstickets — en kun je een bedrag naar keuze doneren om spelers te supporten.THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL
THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL