STUDIO’S


De STUDIO’s zijn onze groepen in Amsterdam Noord, West en Oost. Tijdens het seizoen van september t/m juni hebben zij wekelijks drie uur les in de avond.

Tijdens het jaar ontwikkel je je skills: van fysiek spel tot improvisatie, van schrijven tot maken. Dit gebeurt binnen de context van je groep, dus je leert je medespelers ook goed kennen om samen nieuwe stappen te zetten.


Voor de STUDIO’s zijn er verschillende presentatiemomenten gedurende het jaar, met als highlight de eindpresentaties in juni.

Daarnaast gaan we gedurende het jaar naar voorstellingen en hebben we drie weekenden op locatie om je helemaal onder te dompelen in theater maken.


 Ik wil meedoen 

Theaterervaring is niet per sé nodig, als je maar iets te vertellen hebt. Heb je wel theaterervaring en wil je van theater je beroep maken, dan helpen wij je verder met de volgende stap.

Gedurende het seizoen kan je meedoen met onze gratis open lesse - de OPEN STUDIO’s. Check hier voor alle informatie. Wil je vanaf het begin van een jaar meedoen? Kom naar de auditiedag! Deze is op 21 september 2024 in Podium Mozaïek. 

Tijdens de jaarlijkse auditiedag laat jij zien wat je in huis hebt en volg je de hele dag gratis theaterworkshops. Je hoeft dus niet in je eentje op de stip te staan voor een jury en een monoloog uit je hoofd te leren. De selectie is gebaseerd op durf, fysiek spel en hoe je samenwerkt in een groep. Dus heb vooral plezier met de workshops & je medespelers!

In de week na de auditiedag hoor je of je bent aangenomen.


Alle spelers van DEGASTEN betalen per seizoen contributie van €220 of €300. Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Is het helemaal geen optie voor je? Geen zorgen, we got you. We kunnen altijd samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

  - Als het geen enkel probleem voor je is; vragen we €300
- En anders is een gereduceerd tarief van €220 mogelijk
- Ben je onder de 18 en hebben je ouders een stadspas? Dan kan je de contributie ook via de stadspas laten betalen.

Deze contributie draagt bij aan het jaarprogramma met de vaste lessen, gastdocenten van andere disciplines, gezamenlijke voorstellingsbezoeken, Podium Mozaïek pas, toegang tot de studio's in Nowhere, DEGASTEN merchandise, weekenden op locatie etc.  Alles bij elkaar kost dit natuurlijk veel meer, maar we kunnen de contributie laag houden door subsidies en fondsen. Op deze manier blijven we voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk. 


 seizoen 23/24 


[Lees meer]


 seizoen 22/23 


[Lees meer]


 seizoen 21/22 seizoen 20/21


[Lees meer]


SAMENSTELLING GROEPEN

We stellen onze groepen met veel zorgvuldigheid samen. We zoeken een goede mix van verschillende leeftijden, ervaring, achtergrond, etc. Ook kijken we naar of je een binding hebt met een stadsdeel en proberen zo veel mogelijk rekening te houden met je beschikbaarheid. Een goede samenstelling van de groep vinden wij heel belangrijk voor het maakproces. Dus als je wordt aangenomen, hebben we je met veel zorg in een specifieke groep geplaatst.

Theatermaken doe je samen, daarom gaan we ervan uit dat je altijd (of zo veel mogelijk) aanwezig bent als je bij DEGASTEN komt spelen. We kunnen jouw perspectief op de vloer niet missen.


TEAM

Naast de vaste docent(en) is er ook een artistiek coördinator en een creatief producent diezich bezighouden met de coördinatie van alle lessen, randprogrammering en weekenden. Hier kan je terecht voor vragen of dingen waar je tegenaan loopt. Mocht er meer aan de hand zijn of kom je er niet uit? Dan hebben we ook een vertrouwenspersoon die je verder kan helpen.
THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL
︎ ︎ ︎THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL