AUDITIE VOOR SEIZOEN 23/24


Wil je acteren en theater maken? Join DEGASTEN en kom auditie doen voor seizoen 23/24 op 16 september in Podium Mozaïek. DEGASTEN is je artistieke fam voor onvergetelijke theaterervaringen en talentontwikkeling. Een ontmoetingsplek voor wie het aandurft om samen op zoek te gaan. 


Meld je hier aan!


 SEIZOEN 23/24

Je kan bij DEGASTEN spelen in een STUDIO, PRODUCTIEGROEP of SCHOOLVOORSTELLING.

De STUDIO’s zijn in Amsterdam Noord, West en Oost en hebben wekelijks drie uur les in de avond. Het traject van de PRODUCTIEGROEP is intensiever - de repetities zijn vaker en langer (denk bijv. aan twee dagen per week overdag oplopend naar max. 4 dagen per week in de laatste maand). De SCHOOLVOORSTELLING heeft een kort maaktraject en speelt vervolgens op verschillende momenten gedurende het  seizoen op scholen.

Het seizoen loopt van september t/m juni. Tijdens het jaar ontwikkel je je skills: van fysiek spel tot improvisatie, van schrijven tot maken. Dit gebeurt binnen de context van je groep, dus je leert je medespelers ook goed kennen om samen nieuwe stappen te zetten.

Voor de STUDIO’s zijn er verschillende presentatiemomenten gedurende het jaar, met als highlight de eindpresentaties in juni. De PRODUCTIEGROEP werkt toe naar een professionele productie die zal touren in theaters. Daarnaast gaan we gedurende het jaar naar voorstellingen en hebben we drie weekenden op locatie om je helemaal onder te dompelen in theater maken.  Zo beginnen we het seizoen met alle nieuwe spelers samen tijdens het Startweekend (23 en 24 september) - dus zet die maar vast in je agenda! 


 

 AUDITIEDAG (16 september 2023) 

Theaterervaring is niet per sé nodig, als je maar iets te vertellen hebt. Heb je wel theaterervaring en wil je van theater je beroep maken, dan helpen wij je verder met de volgende stap.

Tijdens de Auditiedag op 16 septemer laat jij zien wat je in huis hebt en volg je de hele dag gratis theaterworkshops. Je hoeft dus niet in je eentje op de stip te staan voor een jury en een monoloog uit je hoofd te leren. De selectie is gebaseerd op durf, fysiek spel en hoe je samenwerkt in een groep. Dus heb vooral plezier met de workshops & je medespelers!

In de week na de auditiedag hoor je of je bent aangenomen.


 OPEN LESSEN 

In de week voorafgaand aan de auditiedag organiseren we op al onze locaties ook open lessen. Weet je nog niet zeker of DEGASTEN iets voor jou is? Dan kan je hier onze lessen en de docenten beter leren kennen.

OPEN LES WEST
maandag 11 sept 19:00-21:00
@Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam West

OPEN LES NOORD
woensdag 13 sept 19:00-21:00
@Solid Ground Movement, IJpromenade 2 (in Tolhuistuin), Amsterdam Noord

OPEN LES OOST
donderdag 14 sept 19:00-21:00
@Nowhere, Madurastraat 90, Amsterdam Oost
 CONTRIBUTIE

Alle spelers van DEGASTEN betalen per seizoen contributie van €220 of €300. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

  - Als het geen enkel probleem voor je is; vragen we €300
- En anders is een gereduceerd tarief van €220 mogelijk
- Ben je onder de 18 en hebben je ouders een stadspas? Dan kan je de contributie ook via de stadspas laten betalen.

Deze contributie draagt bij aan het jaarprogramma met de vaste lessen, gastdocenten van andere disciplines, gezamenlijke voorstellingsbezoeken, Podium Mozaïek pas, toegang tot de studio's in Nowhere, DEGASTEN merchandise, weekenden op locatie etc.  Alles bij elkaar kost dit natuurlijk veel meer, maar we kunnen de contributie laag houden door subsidies en fondsen. Op deze manier blijven we voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk.
 TIJDEN EN DATA 

Auditiedag            
16 september 2023 11:00-18:00
@Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam West

Startweekend
23 en 24 september 2023
Locatie TBA

STUDIO WEST
maandagavonden 18:30-21:30, vanaf 25 september 2023
@Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam West

STUDIO OOST
donderdagavonden 18:30-21:30, vanaf 28 september 2023
@Nowhere, Madurastraat 90, Amsterdam Oost

STUDIO NOORD
woensdagavonden 18:30-21:30, vanaf 27 september 2023
@Solid Ground Movement, IJpromenade 2 (in Tolhuistuin), Amsterdam Noord

PRODUCTIE OOST
donderdagen en vrijdagen 10:00-18:00, vanaf 27 september 2023
@Nowhere, Madurastraat 90, Amsterdam Oost SAMENSTELLING GROEPEN 

We stellen onze groepen met veel zorgvuldigheid samen. We zoeken een goede mix van verschillende leeftijden, ervaring, achtergrond, etc. Ook kijken we naar of je een binding hebt met een stadsdeel en proberen zo veel mogelijk rekening te houden met je beschikbaarheid. Een goede samenstelling van de groep vinden wij heel belangrijk voor het maakproces. Dus als je wordt aangenomen, hebben we je met veel zorg in een specifieke groep geplaatst.

Theatermaken doe je samen, daarom gaan we ervan uit dat je altijd (of zo veel mogelijk) aanwezig bent als je bij DEGASTEN komt spelen. We kunnen jouw perspectief op de vloer niet missen.


 TEAM 

Naast de vaste docent(en) is er ook een artistiek coördinator en een creatief producent diezich bezighouden met de coördinatie van alle lessen, randprogrammering en weekenden. Hier kan je terecht voor vragen of dingen waar je tegenaan loopt. Mocht er meer aan de hand zijn of kom je er niet uit? Dan hebben we ook een vertrouwenspersoon die je verder kan helpen. MELD JE AAN! 

Zie je jezelf al op de vloer staan? Heb je zin in uitdaging, experiment en nieuwe dingen leren? Kom auditie doen! Twijfel je nog een beetje? Kom gewoon een keertje kijken bij één van de open lessen of stel je vragen via email / DM. Volg ons op insta om up to date te blijven! TOT DAN!


Klik hier voor het aanmeldformulier.  


 


THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL
︎ ︎ ︎THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL