PERS CONTACT


Ben je van plan iets over ons te schrijven of een media item te maken? Email dan Sènami Awunou at senami@theaterdegasten.nl

Naar aanleiding van het onderwerp kijken wie uit de community het beste bij je verhaal past en hoe we door samenwerking tot het ideale eindresultaat kunnen komen. We nemen graag de tijd om samen in persoon te ontdekken hoe je verhaal de gelaagdheid kan krijgen die noodzakelijk is om een compleet beeld te vormen van hoe het is om het voelt om als deel van DEGASTEN — voor- en achter de schermen —  te bewegen.


PUBLICATIES


Help I Need Some Body is een verrukkelijke wervelstorm van een voorstelling” [Het Parool, lees meer]


Help I Need Some Body is lichtvoetig theater over zorg en zorgzaamheid” [De Volkskrant, lees meer]


“20 x dit had je in 2023 op de podia moeten zien” - nummer 4 [Het Parool, lees meer]ABOUT DEGASTEN

DEGASTEN is geboren, getogen en volwassen geworden in Amsterdam. Vorig jaar vierden we ons 10 jarige bestaan. DEGASTEN maken theater met jongeren tussen de 12 en 27 jaar die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met theater. Ze doen niet aan diversiteit, inclusie zit sinds dag één in het DNA. Het is te zien en voelen in de verhalen, werkwijze, samenstelling van de organisatie, maar ook de jongeren, het publiek en partners waarmee ze intensief samenwerken.

De kracht van DEGASTEN is het begeleiden van jong talent in een diep persoonlijke context die de eigen belevingswereld, co-creatie, real-life ontmoetingen en doorlopend onderzoek centraal stelt. DEGASTEN spelen en maken áltijd vanuit een mix van amateurs, professionals en sociaal- maatschappelijke partnerorganisaties. Uit deze aanpak komen theatervoorstellingen- en ervaringen met een eigenzinnige artistieke signatuur voort.

DEGASTEN zijn te vinden in studio’s verdeed door heel Amsterdam en laten ook landelijk jongeren kennismaken met theater via onze educatie voorstellingen en workshops op scholen. Bij de jaarlijkse intakedag wordt er persoonlijk kennis gemaakt en worden spelers met potentie verdeeld in maakgroepen die nog hetzelfde jaar hun werk op scholen en culturele instellingen, theaters en festivals zullen presenteren. Sommige hebben al eerder op de planken gestaan, voor anderen is het de eerste keer. Daarom wordt er per groep met zorg gezocht naar de juiste samenstelling en groepsdynamiek. Jaarlijks verwerft zo’n 1/3e van de jongeren via de doorstroom naar vervolgtrajecten, het kunstvakonderwijs of het semi-professionele werkveld een plek in de beroepspraktijk.

Deelname aan DEGASTEN vraagt om een kleine bijdrage elk seizoen. Voor degenen die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen is het vaak even min vanzelfsprekend dat ze deze kosten kunnen betalen. Dat is vaak iets waar niet makkelijk over wordt gesproken en schaamte rondom ontstaat. Gelukkig heeft DEGASTEN door de jaren heeft een theater community gebouwd die degenen die het nodig hebben steunen. Dat kan sinds dit jaar ook voor iedereen die een guestpass heeft. Met de guestspass krijg je o.a. tweejaarlijks de zine waarin je meer ontdekt over samenwerkingen, krijg je voorrang op de merchandise en voorstellingstickets — en kun je een bedrag naar keuze doneren om een speler te supporten.


THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL
THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL