PERS CONTACT


Ben je van plan iets over ons te schrijven of een media item te maken? Email dan Sènami Awunou at senami@theaterdegasten.nl

Naar aanleiding van het onderwerp kijken wie uit de community het beste bij je verhaal past en hoe we door samenwerking tot het ideale eindresultaat kunnen komen. We nemen graag de tijd om samen in persoon te ontdekken hoe je verhaal de gelaagdheid kan krijgen die noodzakelijk is om een compleet beeld te vormen van hoe het is om het voelt om als deel van DEGASTEN — voor- en achter de schermen —  te bewegen.


DEGASTEN in de media

Crickets, 2023-2024

Bezoekersverslag* door Noah Bakker


“Op veel middelbare scholen zijn er veel verschillende groepjes in de klas, maar door dit soort projecten kom je allemaal bij elkaar en ben je weer een groep (ook al is het maar voor even).”  

︎ pdf


Help I Need Some Body, 2023 (co-productie met Bambie)

“In de met flitslichten doorsneden clubruimte voerden de spelers handelingen uit die ze moesten versnellen, vertragen of terugspoelen. Tussendoor werden monologen en choreografieën uitgevoerd. Omdat iedereen in de ruimte mee mocht doen, vloeiden publiek en speelvloer in elkaar over. Esajas: ‘Ook hier zijn de grenzen niet vanzelfsprekend. Alles is een samenspel.’”

︎ online
︎ pdfHelp I Need Some Body is een snelkookpan van absurde, poëtische situaties, opgevoerd door zeventien acteurs. Het gezelschap verbeeldt krankzinnige hysterie, verpletterende eenzaamheid, complete euforie en diepgeworteld verdriet. In razend tempo verwisselen de spelers van rol. Zo wordt de zorgbehoevende ineens zorggever, en vice versa.”

︎ online 
︎ pdf

 
  

Nr 4 van 20 beste voorstellingen van 2023 volgens Het Parool: Help I Need Some Body van Mimetheatergroep Bambie, jongerentheatergezelschap DEGASTEN en Theater LeBelle

“Wat betekent ‘zorg’, en wie draagt zorg voor wie? In Help I Need Some Body, een samenwerking tussen Mimetheatergroep Bambie, theatergezelschap DEGASTEN en Theater LeBelle staat hulp vragen versus hulp bieden centraal.”

︎ online
︎ pdf

 

“Enigszins hulpeloos staat hij op de toneelvloer, wankelend met maar liefst drie broeken op zijn enkels. Omstanders slaan hem stilzwijgend gade of proberen hem liefdevol te helpen, al kunnen ze daar vaak zelf ook wat hulp bij gebruiken. Help I Need Some Body is een ontwapenende en vooral lichtvoetige voorstelling over zorg en zorgzaamheid.”

︎ online
︎ pdf


Out of Order, 2022 (co-productie met Movementalist)

“[...]Out of Order herrinert er in de meest opzwepende momenten overtuigend aan dat theater een plek kan zijn waar iedereen alles mag zijn. Zolang je ook echt iedereen een podium geeft, en dat is precies wat Degasten doet. Diversiteit, niet als marketingtruc of subsidielokker, maar als ongedwongen werkelijkheid.”

︎ online
︎ pdf

“Het zijn jongeren die hun weg zoeken in een wereld die soms vriendelijk oogt, maar zich minstens zo vaak vijandig toont. Wie kun je vertrouwen en bij wie kun je maar beter uit de buurt blijven als je je eigen persoonlijkheid niet in de knel wil laten komen?”

︎ online
︎ pdf

Bezoekersverslag* door Basak Layic

“As I am leaving the theatre I feel emotionally tired but at the same time energized. Tired, because I felt these youngsters search for identity and meaning deep inside me. Energized because this performance reminded me of what being alive means at its very core.”

︎ pdf


OUTSIDEINSIDEOUT, 2021-2022

“Eenzaamheid en de zoektocht naar connectie zijn vaak terugkerende thema’s. Van Riel: ‘Deze periode trekt een zware wissel op de geestelijke gezondheid van jongeren. Ook in een zorgtraject kan kunst uitkomst bieden, omdat het cliënten een stem geeft.’”

︎ online
︎ pdf


Don’t Panic I’m Crying, 2021

“Er is niet één verhaal wat iedereen hetzelfde duiden zal. Als ik dat ga proberen, ga ik niet meemaken wat me aangeboden wordt. Ik ga dit opnemen in mijn zintuigen en mijn individuele binnenwereld laten associëren. Er is ook zoveel tegelijk, zoveel intense beelden, symbolen, tekens, zoveel betekenis dat ik eigenlijk niet anders kan, of wil gelukkig.”


Bezoekersverslag* door Charlene Schmeltz  

︎ pdf


 

*Bezoekersverslag - We vragen elke productie een bezoeker om zijn/haar/hun ervaring van de voorstelling op te schrijven en te delen. Omdat onze producties vaak breken met de theaterconventies en verschillende perspectieven tegelijk laten zien merken wij dat het voor de meeste recensenten best lastig is om over ons werk te schrijven. Daarom vragen wij nu bezoekers naar hun ervaring.


THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL
︎ ︎ ︎THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL