Over 
 Team 
 Contact
 Vacatures 
 Bestuur 
 Adres 
 Jaarverslagen 
 Partners

Iedereen verdient de ruimte — time, mind + space — om te maken en spelen. Daarom werkt DEGASTEN met zorg aan een stevige voedingsbodem voor theaterervaringen en talentontwikkeling. Een ontmoetingsplek met een eindeloze gastenlijst.

DEGASTEN is geboren, getogen en volwassen geworden in Amsterdam. Dit jaar vieren we ons 10 jarige bestaan. We maken theater met jongeren tussen de 12 en 27 jaar die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met theater. We doen niet aan diversiteit — inclusie zit sinds dag één in ons DNA. Je ziet het in onze verhalen, onze werkwijze, de samenstelling van de organisatie, maar ook de jongeren, het publiek en partners waarmee we intensief samenwerken.

Onze kracht is het begeleiden van jong talent in een diep persoonlijke context die de eigen belevingswereld, co-creatie, real life ontmoetingen en doorlopend onderzoek centraal stelt. Uit onze werkwijze komen theatervoorstellingen- en ervaringen met een eigenzinnige artistieke signatuur voort. We spelen en maken áltijd vanuit een mix van amateurs, professionals en sociaal-maatschappelijke partnerorganisaties.


We geven les door heel Amsterdam in onze STUDIO’s. En we laten ook landelijk jongeren kennismaken met theater via onze educatie voorstellingen en workshops op scholen. Bij onze jaarlijkse auditiedag worden spelers aangenomen en verdeeld in maakgroepen die nog hetzelfde jaar hun werk op scholen en culturele instellingen óf theaters en festivals zullen presenteren. Sommige hebben al eerder op de planken gestaan, voor anderen is het de eerste keer — daarom wordt er per groep met zorg gezocht naar de juiste samenstelling en groepsdynamiek. Jaarlijks verwerft zo’n 1/3e van de jongeren via de doorstroom naar vervolgtrajecten, het kunstvakonderwijs of het semi-professionele werkveld een plek in de beroepspraktijk.