WAT DRAAG JE? 

Een onderzoek naar jezelf, naar elkaar en naar identiteiten die we in ons dragen - via fashion. 


 seizoen 23/24 

De polarisatie in Nederland lijkt steeds groter te worden. Mensen worden vaak tegenover elkaar gezet en in onze eigen bubbels komen we ‘de ander’ steeds minder tegen. Tegelijkertijd wordt er steeds gevraagd om ruimte te maken voor die ander. Maar hoe doe je dat, als je zelf nauwelijks ruimte voelt voor wie jij bent?

In een serie van drie werksessies in de klas gaan spelers en makers van DEGASTEN het onderzoek aan met de leerlingen of studenten: hoe zit dat met onze identiteit en onze kleding?

    Wat zegt je kleding?
    Wat draag je met je mee?
    Wie inspireert jou?
    Bij wie wil je horen?
    En tegen wie zet je je af?
    En wanneer botsen meerdere identiteiten in jezelf?
    Draag je thuis hetzelfde als op school?
    Wat laat je niet zien in je kleding?

Dit is een project van Theater DEGASTEN en FASHIONCLASH, in samenwerking met Stadsdeel Oost.

DEGASTEN werkt al 20 jaar met jongeren in een grote diversiteit en en zoekt steeds naar een gelijkwaardige ontmoeting tussen verschillende werelden.

FASHIONCLASH is een interdisciplinair showcase en ontwikkelplatform voor mode & mode cultuur, met een wereldwijd netwerk van opkomende modemakers.

In samenwerking met Stadsdeel Oost van Gemeente Amsterdam doen wij een pilot van deze werksessies. Deze pilot is een opmaat naar een groter en breder project. 

 Boeken? 

De werksessies zijn ontwikkeld door spelers van DEGASTEN o.l.v. theatermaker Adanma Okoro en mode ontwerper Ruben Jurriën, geschikt voor VO en MBO.

We kiezen voor een artistieke benadering en gaan dus niet alleen in gesprek over identiteit (gender identiteit, culturele identiteit en religieuze identiteit) maar juist aan de slag. Dit maakproces geeft aanleiding op deze thematiek te reflecteren. De werksessies zijn 90 - 100 minuten, in te plannen met bijvoorbeeld steeds een week ertussen. We denken graag mee.


Wat draag je? bij jou in de klas of op school? Of meer informatie over de werksessies of de kosten? Neem vrijblijvend contact op met Vanessa Lagadeau - vanessa@theaterdegasten.nl
THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL
︎ ︎ ︎THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL