TRIPLE X


 Seizoen 23/24 

Met TRIPLE X presenteren we drie onderzoeken op locatie. Work in progress in een festival context. Drie theatrale performances onder één dak. 


X CASCADE II  

vervolgonderzoek (Danilo Nisi, Dayna Martinez Morales & DJ Lovesupreme)


X  [ . . . ]   

onderzoek naar de tussenruimte


X DE VAL

vloeronderzoek (Nilay Ceber)

 

Een cascade bevat continuïteit. De ene stap lokt de andere uit. Precies wat een work in progress doet. Vallen en weer opstaan. De vrijheid om nooit af te zijn maar altijd in beweging.

Op locatie | Dit jaar zijn we te vinden op vele verschillende soorten locaties door de stad. We zoeken naar ruimte binnen de grotere instituten én de nieuwste creatieve plekken in onze stad. We transformeren mee met de ruimtes waar we zijn. Voor TRIPLE X is dit Studio Slijper: een nieuwe creatieve verzamelplaats in Amsterdam Noord. Een oude FEBO fabriek is omgetoverd naar twee daglichtstudio's die beschikbaar zijn voor o.a. fotoshoots, videoproducties en workshops. Daarnaast bieden zij werkplekken aan creatieven en exposeren ze werk van lokale opkomende kunstenaars. 


 Data & tickets   

do 6 juni    19:00 uur     Studio Slijper [try-out]
do 6 juni    21:00 uur     Studio Slijper [try-out]

vrij 7 juni   19:00 uur     Studio Slijper
vrij 7 juni   21:00 uur     Studio Slijper

zat 8 juni    19:00 uur    Studio Slijper
zat 8 juni    21:00 uur    Studio Slijper


︎ Tickets


 X CASCADE II  

CASCADE II is een fysieke performance waarin negen mensen op zoek gaan naar het vuur in henzelf. Wat heb je nodig om in beweging te komen? De ogen van iemand anders? Of slechts jezelf? En de uitputtingsslag die volgt, wat brengt die teweeg?

Het is hier warm. De hitte kan zo op je neerdalen. Je naar de grond drukken.
Ik voel connectie maar ook zure zweetdruppels op mijn voorhoofd. We kunnen samen zweten. Naast elkaar. Tegenover elkaar.
Kijken wiens druppels eerder van het voorhoofd naar de mondhoek reizen. Daarmee wil ik zeggen dat je wel wat dichterbij mag komen. Die afstand tussen ons, die mag van mij wel minder voelbaar.

Ik ren, spring, vecht, ga hard en dan opnieuw.
En opnieuw.
En opnieuw.

 X  [ . . . ] 

It’s all a conversation
Between day and night
Between mist and clarity
Darkness and light

(Lemn Sissay)


 X DE VAL 

Stel, iemand springt in het water, van een bepaalde hoogte, laten we zeggen 11 meter, waar begint het vallen precies? Een performance over naar de aarde bewegen onder invloed van de zwaartekracht.

Middernacht, alleen op het strand. Nog even wachten en dan vertrek ik. De hemel zelf ligt stil met al zijn sterren, zoals die mailboten vol lampjes die op dit moment overal ter wereld het donkere water van de havens verlichten. De ruimte en de stilte drukken als één gewicht op het hart. Een plotse liefde, een groot werk, een beslissende daad en een gedachte die je verandert kunnen soms dezelfde ondraaglijke angst opwekken, geflankeerd door een on- weerstaanbare aantrekkingskracht. De heerlijke angst om te bestaan, de verrukkelijke nabijheid van een gevaar waarvan we de naam niet kennen, is leven dan je onder- gang tegemoet rennen? Laten we opnieuw en zonder op- houden onze ondergang tegemoet rennen.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik leefde op volle zee, bedreigd, maar te midden van een vorstelijk geluk.

(Vrij naar: Albert Camus)


 Ticketprijzen  

Standaard - €12,50

Guestpass - €7,50

Met de viering van ons 10jarig bestaan hebben we dit seizoen een membership gelanceerd. Ben je member, dan koop je een kaartje met korting. Wil je nog Guestpass member worden (€10 per seizoen)? Dat kan hier! Je krijgt dan ook twee keer per jaar een DEGASTEN zine thuisgestuurd. En je steunt onze organisatie. [Alle spelers van seizoen 23/24 zijn automatisch member.]


Pay what you can - €0 tot €50 
Tijdens de try-out hanteren we pay what you can en bepaal je zelf hoeveel je kan uitgeven aan een ticket.  
 Credits 

De Val

Van en met Nilay Ceber, Emin Yalçin, Sarah Ben Messaoud, Mher Brutyan, Mo Mohseni, Isabelle Cox, Asya Özgür en Teddy Tops


Cascade II

Van en met Bibi van der Hoek, Ziba van de Wint, Hristo Heijmans, Sam Margry, Yusuf Bilir, Anika Visser, Yasemin Karabacak, Mingus Kramer, Danilo Nisi Choreografie Dayna Martinez Morales Muziekcompositie DJ Lovesupreme Tekstbijdrage Sander Koridon Met dank aan Evita Noordpool, Stevanio Talea, Mees van Zanten, Wiam, Yusuf Sengul


Triple X

Artistiek advies Rutger Esajas Scenografie Lieve van Engelenburg Muziek/Performance Christopher van der Meer Campagnebeeld Kiriko Mechanicus PR Aike Jansen Productie Vanessa Lagadeau Met dank aan Studio Slijper, Nowhere, Broedplaats de Vlugt, Singelfilm, Flyerman, Sassan Saghar Yaghmai, Mark Bergwerff en Christopher Hatton
In de periode 2021 - 2024 wordt DEGASTEN stuctureel gefinancieerd door: 

Fotografie door Kiriko Mechanicus

THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL
︎ ︎ ︎THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL