31553580 (obsessie) voor nummers & schema's


 22 sept 2022 t/m 27 aug 2023 


In goed gezelschap van veel andere, bijzondere kunstenaars laat DEGASTEN  werk zien bij 31553580 (obsessie) voor nummers & schema's, een tentoonstelling in Museum van de Geest | Outsider Art door Jan Hoek & Hanne Hagenaars.

Als de wereld chaotisch en ongrijpbaar is, zoals tijdens een pandemie, proberen mensen de grip te krijgen op de werkelijkheid door deze te reduceren tot een reeks overzichtelijke lijnen en getallen. De tentoonstelling ’3155380 (obsessie) voor nummers & schema’s’ toont een verlangen naar structuur en logica in de chaotische wereld van ieder mens. Het museum verandert voor deze tentoonstelling naar één groot schema waar je kunt ontsnappen aan de chaotische wereld buiten.

In de tentoonstelling laten wij drie maquettes gemaakt door Gerbrand Bos zien uit de installatie INSIDE, een project van DEGASTEN, Cordaan & Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt

De installatie is gebaseerd op het onderzoek met een groep jongeren uit De Hartelborgt. Deze jongeren zijn inside-experts. Naast de leefgroep waar ze onderdeel van zijn, is de ruimte waarin zij dagelijks leven 12,5m2. Hun verbeelding, hoop en verlangen is echter duizenden malen groter. Ontdek het leven in een Rijks Justitiële Jeugdinrichting als De Hartelborgt door de ogen van de jongeren die er verblijven; een maquette installatie die je kennis laat maken met de zachte kant van een harde wereld.

  Credits INSIDE 

Concept & creatie Theater DEGASTEN | Elike Roovers & Gerbrand Bos met zeven jongeren van De Hartelborgt die wegens privacyredenen niet met naam genoemd kunnen worden Geluid DJ Lovesupreme Stagiair Jamie Huisman Assistent scenografie Lidwien van Kempen Productie Madelon van Riel, Sanderien Vermeulen, Aike Jansen & Bartu Gündüz Partners S!CK Festival (UK), TiPP (UK), Cordaan, AHK: Academie voor Theater en Dans, Stichting De Vrolijkheid, Theater LeBelle, Nowhere, Buro Ervaringskracht, De HartelborgtTHEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL
︎ ︎ ︎THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL