Jongerencommissie

onderdeel van de Waarheidscommissie.NL van Action Zoo Humain 


 seizoen 22/23 

In Frankrijk en België is de afgelopen jaren meer en meer aandacht gekomen voor het fenomeen van de mensentuin. Zo richtte Vlaams theatergezelschap Action Zoo Humain in 2013 een eerste Waarheidscommissie in Gent op om de erfenis van de mensentuin in België  zichtbaar en bespreekbaar te maken. In die voorstelling maak je als bezoeker een zo realistisch mogelijk geënsceneerde hoorzitting mee.

16 jongeren van DEGASTEN uit Amsterdam met een kritische blik zullen zich uitspreken over dit fenomeen en hun makerschap inzetten om vorm te geven aan hun stem. 

Iedere maand komen de jongeren samen onder leiding van makers Dorothy Blokland en Jamie Huisman. Tijdens de sessies verdiepen wij ons verder in het fenomeen Human zoos en de doorwerking ervan, o.a met verschillende experts als Marian Markerloo, Quinsy Gario, Chokri Ben Chikha en Kathleen Ferrier.  In juni zal de conclussie van de jongerencommissie gepresenteerd worden. 

De kickoff vond op 31 januari 2023 plaats op het museumplein en in het Concertgebouw in Amsterdam.

Naast Amsterdam zijn er ook jongeren commissies in Arnhem (vanuit Musis&Stadstheater Arnhem), en Rotterdam (vanuit Theater Rotterdam en Impact) en Gent (vanuit Action Zoo Humain). 
 Credits 

Theater DEGASTEN, Musis & Stadstheater Arnhem, Theater Rotterdam, de Brakke Grond, Bijlmer Parktheater, ITA, Impact, Theater a/d Rijn en Vlaams-Nederlands Huis voor debat en cultuur, slaan de handen ineen met Vlaams theatergezelschap Action Zoo Humain om in 2022-2023 de theaterproductie De waarheidscommisie.NL te realiseren. Onder regie van Chokri Ben Chikha.

Foto’s door Jeffrey Flu


 Links  

Action Zoo Humain
THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL
︎ ︎ ︎THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL