DEGASTEN HOST GALA VAN HET NEDERLANDS THEATER


 seizoen 24/25 

Het Nederlands Theater Festival presenteert de meest indrukwekkende voorstellingen van het afgelopen seizoen volgens de diverse jury’s. Traditiegetrouw opent het festival met de Staat van het Theater en eindigt het festival feestelijk in Internationaal Theater Amsterdam met het Gala van het Nederlands Theater. Dit is de avond waarop de theatersector wordt verrast en verrijkt met talloze toneelprijzen, waaronder de Theo d’Ors, de ACT Award, de regieprijs en de prijs van de Wijkjury.

Het Gala van het Nederlands Theater vindt plaats op zondag 15 september om 19.30 uur in Internationaal Theater Amsterdam en de presentatie is dit jaar in handen van DEGASTEN. Hosts van deze avond zijn Robbie Wallin en Sheralynn Adriaansz.


Foto door Benedicta Badu
Foto door Benedicta Badu

Tobias Kokkelmans, directeur Nederlands Theater Festival:
“We zijn ontzettend fier op deze mooie samenwerking met DEGASTEN. Zij hebben de afgelopen tien jaar talrijke jonge spelers en makers begeleid en daardoor het theaterlandschap blijvend verrijkt met nieuwe en broodnodige perspectieven. Een Gala met DEGASTEN wordt een avond vol beweging waar verschillende werelden aan elkaar verbonden worden en naast elkaar mogen bestaan. Tussen gevestigd en beginnend, tussen aanstormend en gearriveerd talent, tussen mentor en mentee.”

DEGASTEN:
“DEGASTEN staat voor ruimte te maken voor jonge mensen, die zich in een artistieke en creatieve context willen ontwikkelen. Iedereen verdient de ruimte — time, mind + space — om te maken en spelen. Met de uitnodiging van het Nederlands Theater Festival kunnen we op het Gala ruimte maken voor een nieuwe generatie en daarmee pogen we de drempel tot het theaterlandschap te verlagen.”


“Wij gaan op avontuur
We zoeken naar plekken
Om de stem te uiten
Om stemmen te mengen
Om naar elkaar te luisteren
Samen te schreeuwen en te huilen
Om de lichamen te bewegen
Om te trillen en te beven
Wij hebben theater nodig zonder angst
Theater is voor ons grenzeloos
Wij denken vrij
Bewegen vrij door de grenzen
Door grenzen die gecreëerd zijn
Stappen van het wetende naar iets nieuws
Wij dagen ons uit
Wij dagen anderen uit
Wij dagen elkaar uit
Wij vinden het eng
Het moet wel eng zijn
Eng hoeft niet gevaarlijk te betekenen
Eng staat ook voor angsten overwinnen
Laten we samen risico’s nemen”

(uit: De Staat van de Jongeren,
van DEGASTEN)

THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL
︎ ︎ ︎THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL