DE GAZA MONOLOGEN

woensdag 29 november  


 seizoen 23/24 

Op 29 november lezen acteurs over de hele wereld de Gaza monologen. Getuigenissen geschreven door jongeren van het ASHTAR Theater in Ramallah, na de eerste oorlog in de Gazastrook in 2010. De teksten – actueler dan ooit – vertellen over de verschrikkingen en het geweld, maar ook over de hoop en veerkracht van het Palestijnse volk. Met deze readings vragen theaters wereldwijd aandacht voor de gruwelijke oorlog in Gaza.


Het initiatief van de Gaza Monologen door jongeren in Amsterdam is een samenwerking van DEGASTEN, ITA Academy, Theater Bellevue, Poetry Circle & Mensen Zeggen Dingen en wordt gepresenteerd in het kader van Theater voor Gaza. Er is een estafette gemaakt door de stad - kom op één van de locaties langs of luister naar alle monologen bij Podium Mozaïek. Alle events zijn gratis, wel graag een kaartje reserveren. Zie hieronder alle linkjes.


29 november is sinds 1978 door de VN uitgeroepen tot de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk. De Gaza Monologen en de wereldwijde reading zijn een initiatief en oproep van het ASHTAR Theater. Sinds oktober 2010 hebben meer dan 2000 jongeren uit 40 landen de monologen voorgedragen in 18 verschillende talen.


 Tijden & locaties  

17:00 - 18:00 | De Balie    
Tickets  

18:00 - 19:30 | Internationaal Theater Amsterdam                      
Tickets 

19:30 - 20:00 | Brakke Grond
Tickets 

20:00 - 22:00 | Podium Mozaïek
Tickets 

Foto’s door Gergely Ofner 

 Donaties 

Wij delen de oproep van ASHTAR Theater om een bijdrage te leveren aan hun fonds dat zich inzet voor het psychosociale welzijn van Palestijnse kinderen en traumatherapie. In samenwerking met Palestijnse psychologen zal ASHTAR Theater psycho-sociale interventies doen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Theater en kunst worden als medium voor trauma release gebruikt in scholen en jongerencentra.  Podcast 
 

Theater Bellevue kwam langs bij de repetitie, en nam drie monologen op als podcast. Deze is nu te beluisteren. Met Evita Noordpool, Noor Alkemade en Emin Yalçin.


Foto’s door Jitske Nap 

THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL
︎ ︎ ︎THEATER DEGASTEN p/a NOWHERE, MADURASTRAAT 90, AMSTERDAM
        INFO@THEATERDEGASTEN.NL